Kananga (Ylang Ylang) Yağı – 5ml

139 

Stokta

Stok kodu: A-13250 Kategoriler: , Etiketler: , , , ,

5ml saf uçucu yağdır, hoş kokuludur. Banyo sonrası kullanımda cildin nemlenmesine, ferahlamasına ve canlanmasına yardımcı olur.
Latince Adı : Cananga odorata flower oil
Ürün Notu : Kalp Notu 
Ürün Kalitesi : Organik
Elde Ediliş Şekli : Damıtma
Bitkide Oluşumu : Çiçek
Menşei : Madagaskar
Koku Tanımı : Tatlı, egzotik-oryantal, çiçeğimsi
Önde Gelen Bileşenleri : (24 saat destilasyon) germacren-D: yak. % 18,42, caryophyllene: yak. %14,40, benzoate de benzyle: yak; % 6,53, acetate de geranyle: yak. %4,91,humulene: yak. %4,03
Özellikleri : Dengeleyici, Sakinleştirici-antinevraljik, güven arttırıcı-kasılmalarda ve afrodizyak.
Ruhsal ve Duygusal Etki : Antinevraljik, antidepresif, öfor arttırıcı, afrodizyak.
Uyumlu Yağlar : Yasemin, gül, santal odunu, sedir, tonka, ıtır ve turunçgil yağları.
Kullanım Önerileri : Naturkozmetikte cilt bakım- yüz-vücut ve masaj yağlarında, banyolarda, kompreslerde ve naturparfümlerde çiçeğimsi ve sıcak kalp notunu verir. Yağ lambalarında, hava temizleyicilerde, afrodizyak masaj yağlarında.
Notlar : Bu yağın üretimi esnasında, destilasyon süreci içinde, destilasyon başında, ortasında ve sonunda elde edilen yağların gerek koku, gerek etken maddelerin dağılımı ve özgün ağırlıkların farklılığı görülmüştür. Bu destilasyon süreci içinde (2-3 saatte ) elde edilen bölümüne, Kananga – ekstra olarak adlandırılır. Destilasyonun ( 24 saat ) devamında elde edilen bölümüne ise kananga komple ismi verilir. Kananga ağacının ana vatanı “Hint okyanusu” özellikle Madakaskar ve Kamerun’dur. Normal şartlar altında 10 ile 30 metre büyüyen ağaçlar, kültür altında 2-3 metre olarak kesilir. Yeşil ve 4-8 cm. uzunlukta olan çiçek yapraklar role haline kıvrılır, narin sarı bir renk ve kuvvetli bir kokuya dönüşür. Çiçekler bütün yıl boyunca, özellikle mayıs-haziran veya kasım aralık aylarında destile edilir. Uzun zamandır şifalı bitki olarak kullanılır. Endonezya’da, çiçekleri gerdek gecelerinde çiftlerin yatakları üzerine serpmek bir gelenektir. “Çiçeklerin çiçeği“ (ylang-ylang)’nin ağır ve baştan çıkartıcı kokusu Endonezya’lılar tarafından eski çağlardan beri, özellikle cinsel arzuları kamçılayıcı olarak bilinir. Bu koku parfümleri erotik ve oryantal olarak adlandırılır.

Yorumlar

Henüz yorum bulunmuyor.

“Kananga (Ylang Ylang) Yağı – 5ml” için yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumunuza fotoğraf ekleyebilmek için giriş yapmalısınız.