Kategoriler
    Filters
    Tercihler
    Ara
    Marka: Nuka

    Kananga Yağı (Ylang Ylang)

    ₺35,00
    uçucu aromaterapi bitkisel yağ
    Üretici parti numarası: A-13250
    Teslim tarihi: 24 saatte kargoda

    5ml saf uçucu yağdır, hoş kokuludur. Banyo sonrası kullanımda cildin nemlenmesine, ferahlamasına ve canlanmasına yardımcı olur.

    Latince Adı : Cananga odorata flower oil

    Ürün Notu : Kalp Notu 

    Ürün Kalitesi : Organik

    Elde Ediliş Şekli : Damıtma

    Bitkide Oluşumu : Çiçek

    Menşei : Madagaskar

    Koku Tanımı : Tatlı, egzotik-oryantal, çiçeğimsi

    Önde Gelen Bileşenleri : (24 saat destilasyon) germacren-D: yak. % 18,42, caryophyllene: yak. %14,40, benzoate de benzyle: yak; % 6,53, acetate de geranyle: yak. %4,91,humulene: yak. %4,03

    Özellikleri : Dengeleyici, Sakinleştirici-antinevraljik, güven arttırıcı-kasılmalarda ve afrodizyak.

    Ruhsal ve Duygusal Etki : Antinevraljik, antidepresif, öfor arttırıcı, afrodizyak.

    Uyumlu Yağlar : Yasemin, gül, santal odunu, sedir, tonka, ıtır ve turunçgil yağları.

    Kullanım Önerileri : Naturkozmetikte cilt bakım- yüz-vücut ve masaj yağlarında, banyolarda, kompreslerde ve naturparfümlerde çiçeğimsi ve sıcak kalp notunu verir. Yağ lambalarında, hava temizleyicilerde, afrodizyak masaj yağlarında.

    Notlar : Bu yağın üretimi esnasında, destilasyon süreci içinde, destilasyon başında, ortasında ve sonunda elde edilen yağların gerek koku, gerek etken maddelerin dağılımı ve özgün ağırlıkların farklılığı görülmüştür. Bu destilasyon süreci içinde (2-3 saatte ) elde edilen bölümüne, Kananga – ekstra olarak adlandırılır. Destilasyonun ( 24 saat ) devamında elde edilen bölümüne ise kananga komple ismi verilir. Kananga ağacının ana vatanı “Hint okyanusu” özellikle Madakaskar ve Kamerun’dur. Normal şartlar altında 10 ile 30 metre büyüyen ağaçlar, kültür altında 2-3 metre olarak kesilir. Yeşil ve 4-8 cm. uzunlukta olan çiçek yapraklar role haline kıvrılır, narin sarı bir renk ve kuvvetli bir kokuya dönüşür. Çiçekler bütün yıl boyunca, özellikle mayıs-haziran veya kasım aralık aylarında destile edilir. Uzun zamandır şifalı bitki olarak kullanılır. Endonezya’da, çiçekleri gerdek gecelerinde çiftlerin yatakları üzerine serpmek bir gelenektir. “Çiçeklerin çiçeği“ (ylang-ylang)’nin ağır ve baştan çıkartıcı kokusu Endonezya’lılar tarafından eski çağlardan beri, özellikle cinsel arzuları kamçılayıcı olarak bilinir. Bu koku parfümleri erotik ve oryantal olarak adlandırılır.

    Kendi görüşünü yaz
    *
    *
    • Kötü
    • Mükemmel
    *
    *
    *
    *

    5ml saf uçucu yağdır, hoş kokuludur. Banyo sonrası kullanımda cildin nemlenmesine, ferahlamasına ve canlanmasına yardımcı olur.

    Latince Adı : Cananga odorata flower oil

    Ürün Notu : Kalp Notu 

    Ürün Kalitesi : Organik

    Elde Ediliş Şekli : Damıtma

    Bitkide Oluşumu : Çiçek

    Menşei : Madagaskar

    Koku Tanımı : Tatlı, egzotik-oryantal, çiçeğimsi

    Önde Gelen Bileşenleri : (24 saat destilasyon) germacren-D: yak. % 18,42, caryophyllene: yak. %14,40, benzoate de benzyle: yak; % 6,53, acetate de geranyle: yak. %4,91,humulene: yak. %4,03

    Özellikleri : Dengeleyici, Sakinleştirici-antinevraljik, güven arttırıcı-kasılmalarda ve afrodizyak.

    Ruhsal ve Duygusal Etki : Antinevraljik, antidepresif, öfor arttırıcı, afrodizyak.

    Uyumlu Yağlar : Yasemin, gül, santal odunu, sedir, tonka, ıtır ve turunçgil yağları.

    Kullanım Önerileri : Naturkozmetikte cilt bakım- yüz-vücut ve masaj yağlarında, banyolarda, kompreslerde ve naturparfümlerde çiçeğimsi ve sıcak kalp notunu verir. Yağ lambalarında, hava temizleyicilerde, afrodizyak masaj yağlarında.

    Notlar : Bu yağın üretimi esnasında, destilasyon süreci içinde, destilasyon başında, ortasında ve sonunda elde edilen yağların gerek koku, gerek etken maddelerin dağılımı ve özgün ağırlıkların farklılığı görülmüştür. Bu destilasyon süreci içinde (2-3 saatte ) elde edilen bölümüne, Kananga – ekstra olarak adlandırılır. Destilasyonun ( 24 saat ) devamında elde edilen bölümüne ise kananga komple ismi verilir. Kananga ağacının ana vatanı “Hint okyanusu” özellikle Madakaskar ve Kamerun’dur. Normal şartlar altında 10 ile 30 metre büyüyen ağaçlar, kültür altında 2-3 metre olarak kesilir. Yeşil ve 4-8 cm. uzunlukta olan çiçek yapraklar role haline kıvrılır, narin sarı bir renk ve kuvvetli bir kokuya dönüşür. Çiçekler bütün yıl boyunca, özellikle mayıs-haziran veya kasım aralık aylarında destile edilir. Uzun zamandır şifalı bitki olarak kullanılır. Endonezya’da, çiçekleri gerdek gecelerinde çiftlerin yatakları üzerine serpmek bir gelenektir. “Çiçeklerin çiçeği“ (ylang-ylang)’nin ağır ve baştan çıkartıcı kokusu Endonezya’lılar tarafından eski çağlardan beri, özellikle cinsel arzuları kamçılayıcı olarak bilinir. Bu koku parfümleri erotik ve oryantal olarak adlandırılır.

    Ürün etiketleri